Ambulante begeleiding

Loop je vast in je leven en weet je even niet hoe het verder moet? Heb je verschillende hulpverleningstrajecten gevolgd bij o.a. huisarts of psycholoog en mis je aansluiting, of concrete handvatten om weer verder te kunnen?

Wellicht is ambulante begeleiding iets voor jou.

Ambulante begeleiding kan zich richten op praktische ondersteuning zoals het contact met betrokken instanties (zoals bijvoorbeeld UWV, bewindvoering, woningbouw of anderen)

Ambulante begeleiding kan een luisterend oor bieden en als klankbord fungeren. Samen uitvinden wat je nodig hebt om weer in je kracht te komen. Je kunt hierbij denken aan het inzetten van schuldhulpverlening, betrekken van de huisarts, inzet van psychologische hulp of andere disciplines die nodig zijn om weer vooruit te komen.

Samen kijken naar je belastbaarheid en hier een gezonde weekplanning op maken. Hierbij wordt voor jou inzichtelijk welke activiteiten energie geven en welke energie wegslurpen. Door deze bewustwording krijg je meer invloed op je belastbaarheid.

Ambulante begeleiding wordt in samenwerking met de gemeente opgezet en gefinancierd (WMO). Financiering vanuit de WLZ is ook een mogelijkheid.

Spreekt dit je aan? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Over ons

20 jaar ben ik alweer werkzaam in de hulpverlening. Op veel verschillende plaatsen heb ik ervaring opgedaan zoals de crisisopvang voor thuis- en daklozen, gehandicaptenzorg (wonen- en werken) en de laatste 11 jaar als ambulant begeleider bij mensen met niet aangeboren hersenletsel waarbij ik getroffene en hun gezin heb mogen begeleiden in de thuissituatie. Al deze kennis en ervaring neem ik mee in mijn huidige werk.
Naast de kennis en ervaring die ik opgedaan heb, zijn er samenwerkingsverbanden ontstaan met andere ambulant begeleiders (ZZP-ers) waar ik veel mee samenwerk. Deze hebben net zoals ik minimaal een HBO werk- en denk niveau. Er wordt veel aandacht besteed aan bijscholing en intervisie om onszelf te blijven prikkelen en onze kennis up to date te houden.

In het contact met andere instanties en disciplines zijn samenwerkingsverbanden ontstaan. Bij moeilijkere hulpvragen is er een mogelijkheid voor overleg of zo nodig doorverwijzing. Door de jarenlange ervaring in het werkveld is de kennis van de sociale kaart groot.